Mediyoga

Barnyoga

Tyvärr har jag fått ställa in barnyogan då det är för få som är intresserade.

Vill du att ditt barn ska gå på yoga? Hjälp mig då med att få ihop en grupp på 8-10 barn. Då står jag till förfogande och lokal. Kom med förslag om dag och tid.

Många barn i dag är stressade och har svårt att slappna av, då blir yogan ett verktyg för dom att hantera vardagen.

Barnyoga är ett behagligt sätt för barnen att använda sina kroppar och sitt sinne, yogan stärker barns självförtroende och deras självkänsla.

Barnyogagruppen för dom yngre barnen blir mycket lek, vi börjar med sprallis (dans) eller tex dansstopp med yogapositioner i stoppen. Sen läser jag en yogasaga eller så får dom dra yogakort. Passet avslutas med en avslappningssaga. Vi tar en stund för reflektion under passet, hur känns det i kroppen efter övningarna? Vi pratar om årstiderna enligt kinesisk medicin och vad som händer då.

Dom större barnen har mer yoga, vi startar med att bara sitta en stund och känna var vi är idag, fokus på andning och avlappning och mindre lek. Båda grupperna anpassas efter barnens behov och önskemål.

Förutom att göra yoga så pratar vi om känslor, att acceptera att man inte kan allt, att dom är bra så som dom är, att vara stolt över den man är, framförallt med dom äldre.

Dom har fått ett hemligt uppdrag att utföra till nästa gång.

Vad händer när man sitter framåtböjd, vad signalerar man till kroppen, hur ska man sitta ligga för att inte få ont i nacken, vilket en del 8-9 åringar har idag, även yngre, när man tittar på mobil/platta och läser.

Det kommer att vara en liten grupp så alla får en chans att synas och höras, det är lättare att slappna av och känna sig trygg i en liten grupp.

Under tiden kan föräldrarna sitta i matsalen och slappna av, det finns kaffe eller te om man vill ha.

Ta med yogamatta och filt om du har, jag har några att låna ut.

Uppge barnets namn och födelseår, ditt namn, mejladress och telefonnummer vid bokning.

7ggr a 45 min för 550kr (möjlighet till delbetalning finns)

onsdagar kl 17:15-18:00 och 18:15-19:00

 

 

Mån
Tis
Ons
17:15
18:15
Tors
Fre
Lör
Sön